Karriere

Norge trenger flere mestere og Mesterbrevnemnda trenger deg!

NHOs kompetansebarometer 2021 slår fast at hele 6 av 10 bedrifter har behov for folk med yrkesfaglig kompetanse i form av mesterbrev. – Det viser hvilken betydning mesterbrevet har for den enkelte og for samfunnet, sier daglig leder Heidi Tveide i Mesterbrevnemnda, som nå søker etter to nye kolleger.

Heidi Tveide kom fra stillingen som fagopplæringssjef i Aust-Agder fylkeskommune før hun begynte som daglig leder i Mesterbrevnemnda. Hun har lang erfaring fra politikk og kompetanseutvikling på yrkesfagfeltet, og brenner for å bringe mesterbrevordningen videre – og for at mesterbrevet skal få enda høyere status.

Viktig samfunnsoppdrag

– Vil du ha en jobb med mening og være med på å ta et viktig samfunnsansvar så bør du begynne hos oss, sier hun og legger til at Mesterbrevnemnda har et svært viktig samfunnsoppdrag.

– Skal vi sikre at Norge får den yrkesfaglige kompetansen landet trenger, er det veldig viktig å bygge opp under et seriøst og kompetent arbeidsliv. Mesterne og mesterbedriftene er vår beste garanti for dette. En mester har oppnådd en formell, høyere yrkesfaglig lederkompetanse som Norge trenger. Uten å kunne tilby gode, velordnede og trygge arbeidsplasser blir rekruttering til yrkesfagene vanskelig. Vi jobber derfor aktivt for å rekruttere flere til å ta mesterbrevet fordi mesterne og mesterbedriftene alltid har vært de fremste til å ta inn lærlinger og gi dem god opplæring. I dag tildeler vi rundt 600 nye mesterbrev i året – og Norge trenger enda flere mestere fremover.

Mesterbrevordningen omfatter hele 70 håndverksfag – fra små fag som bunadstilvirkerfaget og filigransarbeiderfaget til store fag som rørleggerfaget og tømrerfaget.  En av våre hovedoppgaver er å sikre og videreutvikle ordningen, og dette gjør vi gjør i tett samarbeid med partene i arbeidslivet, bransjene, mesterne og myndighetene.

– I tillegg jobber vi aktivt for å markedsføre mesterne overfor forbrukere og næringsliv. Mesterne har allerede en solid posisjon i markedet: Nesten halvparten av de som skal handle håndverkstjenester foretrekker å handle hos en mesterbedrift, viser en undersøkelse foretatt av Norstat.  Vi har også ansvar for det offentlige mesterregisteret, som er et register som viser alle gyldige mestere og mesterbedrifter til enhver tid.

Bli med og gjør en forskjell!

– Vi har medarbeidere som etter en lang karriere hos oss nå går mot pensjonsalder. Derfor søker vi nå en rådgiver på kompetanseområdet som kan være med og utvikle mesterbrevordningen og samarbeide med bransjene og partene i arbeidslivet. I tillegg søker vi en konsulent/rådgiver som kan bidra til ytterligere digitalisering og modernisering av Mesterregistret og de andre digitale verktøyene vi bruker i hverdagen vår. Jeg ser etter to kolleger som hver på sitt felt brenner for å gjøre en forskjell og kan bidra til å løfte mesterne og mesterbrevordningen opp og fram, sier Heidi Tveide.

– Her kommer du til et godt og sammensveiset arbeidsmiljø der du får et stort ansvar og mye tillit – og mange muligheter for å utvikle deg. Vi legger vekt på å ha en omsorgsfull organisasjonsprofil, der du får anledning til å personlig tilpasse din arbeidsplass, og kan få tilrettelegging ved spesielle behov.  Vi tilbyr ryddige og gode arbeidsforhold, og har tariffavtale. Vi har sommertid- og fleksitidsordning og også en rekke faglige og sosiale muligheter gjennom NHO-systemet, avslutter hun og oppfordrer deg til å ringe henne for en uforpliktende prat på +47 945 21 835.

Vil du jobbe med utvikling av mesterbrevordningen og bidra til å styrke mesternes og mesterbedriftenes posisjon i samfunnet?

Vi i Mesterbrevnemndas sekretariat jobber for å styrke rekruttering og opplæring av nye mestere, sikre mesternes høye status i arbeidslivet og markedsføre dem overfor forbrukere og myndigheter. Hos oss blir du del av en organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag, og er med på å videreføre lange håndverks- og kunnskapstradisjoner.

Vi søker:

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Tips en venn: