Bli mester

Søk mesterbrev

Med et fag-/svennebrev i bunnen og et mesterbrev på toppen blir du attraktiv i et arbeidsmarked som har et stort behov for denne type kompetanse. Vi har over 70 forskjellige fag du kan utdanne deg videre i etter fag-/svennebrevet. Med mesterutdanningen skaffer du deg en lederutdanning i faget. Den gjør deg godt forberedt til å etablere og drive din egen bedrift, eller til en karriere som leder i en større håndverksbedrift.

Mesterkvalifikasjonen er en av Norges mest etterspurte kompetanser

Mesterkvalifikasjonen er tredelt og består av fag- eller svennebrev i mesterfaget, praksis i faget og bestått mesterutdanning eller tilsvarende utdanning.

NHOs kompetansebarometer viser at 6 av 10 bedrifter har behov for kompetanse med mesterbrev. En undersøkelse foretatt av Norstat viser dessuten at flere enn 8 av 10 foretrekker å handle håndverkstjenester hos en mester eller mesterbedrift.  Så hva venter du på? Har du fag- eller svennebrev er du klar for mesterutdanningen, som fint kan kombineres med jobb og familie. 

Oversikt over mesterfag

I Lovdata finner man til enhver tid en oversikt over alle godkjente mesterfag… Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Mestermerket gir konkurransefortrinn

Det er bare håndverkere godkjent av Mesterbrevnemnda som kan benytte mestermerket og mestertittelen. Tittelen og merket er en garanti for at arbeidet bygger på gode håndverkstradisjoner og er fagmessig utført, noe som gir deg et konkurransefortrinn sammenlignet med andre håndverksbedrifter.

Mesterbrevet er et bevis på solid fagkompetanse

Med mesterbrevet får du en kompetanse som gjør deg til en solid ressurs for bedriften og kundene dine. Du får også et av de kvalifikasjonsbevisene du trenger for at du eller bedriften kan søke om sentral godkjenning eller erklære ansvarsrett. 

Mesterutdanningen kan tas flere steder

For å ta mesterutdanning må du ha fag- eller svennebrev i et mesterfag. Blimester.com, Folkeuniversitet og Norges mesterakademi tilbyr mesterutdanning, som gjennomføres på deltid og tar 1,5 til 2 år. Den er tilrettelagt for å tas i kombinasjon med full jobb. 

Bli kjent med noen av våre mestere

Mesterbrevet er viktig. Det viser at du kan styre et firma, og så er det jo noe å skryte av. Som mester er du best. Det har vært hardt, men det er viktig å ha en mester i firmaet. Folk er veldig opptatt av at du er en mester.

– Hussein El Haddaoui

Nyhetssaker

21 mestere i full blomst
21 mestere i full blomst

For litt over halvannet år siden startet 21 av Interfloras blomsterdekoratører på mesterutdanningen. Bejublet, delfinansiert og heiet inn av...

Mesterverket i Fyresdal
Mesterverket i Fyresdal

Tømrermester Inge Aamlid bygde først en tursti av tre som ble en stor suksess i Fyresdal. Nå har han bygget den én kilometer lange Tretoppvegen som...